Källa: "IKO har varit i kontakt med Horsky"

Blogg

Först.

Jag ska revidera Jeff Jakobs-inlägget lite. Källan är som sagt normalt stensäker, men jag ändrar ändå från ”klar” till ”högaktuell” som assisterande. Det är troligt att han blir assisterande i IKO, men kanske inte klart.

Ok? No hard feelings?

• • •

Men låt oss titta ett steg upp. På vem som blir huvudtränare.

Jag gjorde ju en lista häromdagen och ett namn på den listan verkar ligga lite extra mycket sillysked med IKO.

Phil Horsky.

Horsky, vars Örebro fortfarande spelar i J20-SM-slutspelet, kommer från Österrike och har varit elitspelare. Han har spelat två A-VM och gjort 300 matcher i högstaligan i Österrike. 34 bast. Var assisterande till Tommy Samuelsson i Vienna Capitals innan han hämtades in av Örebros organisation där han nu är headcoach i deras J20-lag.

Tre av varandra oberoende källor hävdar att han åtminstone är ett hett namn på IKO-radarn i jakten på en tränare.

En källa säger att han går under, det förvisso svaga, kodnamnet ”Österrikaren” på kansliet.

En annan, mycket pålitlig, källa har mer exakta uppgifter.

IKO har varit i kontakt med Horsky. Han kan till och med ha besökt Oskarshamn. Jag har hört bra saker om honom, väldigt ambitiös och målmedveten. Det är dock ytterligare en allsvensk klubb som visat intresse, säger källan.

En tredje källa säger också att hen hört att Horsky är ett namn som nämns tillsammans med IKO, men är mer tveksam och tycker inte att Horsky vore något för IKO.

Hur som helst. Vi kan nog åtminstone räkna in Phil Horsky på IK Oskarshamns, inte alltför långa, shortlist över tänkbara tränarnamn.

To be continued.