Varför åker Oskarshamnssonen och en av NHL:s bästa backar bil ihop i Chicago?

Blogg

Skärmavbild 2015-02-12 kl. 22.57.51

Det var Pontus Persson – skipper i Fågelfors IF och en av Smålands mest lovande sportjournalister – som uppmärksammade mig på Facebookuppdateringen på torsdagskvällen.

Oskarshamnssonen Jonas Pettersson, som förra säsongen spelade i IFK Oskarshamn och under vissa delar av året jobbar på Coop på Flanaden, la upp en bild på dubble Stanley Cup-vinnaren Niklas Hjalmarsson, med texten: ”Cruising around downtown with NHL’s best defenseman. Chicago’s #4 Niklas Hjalmarsson”.

Det blir man ju jävligt nyfiken på att veta mer om. Sagt och gjort, jag tog kontakt med Jonas – som pluggar i Chicago sedan flera år – och frågade hur det kommer sig att han cruisar runt i Windy City med en av NHL:s bästa backar.

Nå, Jonas, varför åker du bil med Niklas Hjalmarsson?

– Vi var ute och käkade lunch tidigare i dag, därav bilden i bilen. Jag har varit över hos familjen Hjalmarsson ett antal gånger. Nu hjälpte jag en kompis som jobbar för klockmärket Daniel Wellington med lite marknadsföring genom att ge en klocka till Niklas och ta några bilder på honom.

Hur lärde du känna Hjalmarsson?

– Vi pluggade på samma skola i Jönköping, Sandagymnasiet. När han bodde i Oskarshamn och spelade i IKO så bodde jag i Jönköping (spelade i J Södra). Jönköping, Oskarshamn och nu Chicago. Det verkar som att vi trivs i samma städer, haha.

Brukar du se Blackhawks matcher?

– Ja, jag försöker se alla matcher jag kan på tv. Senaste månaden har jag varit och sett två matcher live, totalt har jag varit på ett 20-tal Blackhawksmatcher sen jag flyttade hit.

Jag är ju allmänt kändiskåt. Umgås du med några andra kändisar i Chicago?

Nä, men jag var faktiskt på Jeremy Roenicks privata födelsedagsfest förra året.

Du spelade ju i IFKO förra säsongen. Lirar du nån fotboll i USA?

– Jag tränade ett par dagar med Chicago Fire (MLS-laget) i december och just nu letar jag efter ett nytt lag. Jag tar examen från skolan här i maj, men vet inte riktigt när jag kommer hem. Har ingen hemresa inbokad än.

Skärmavbild 2015-02-12 kl. 22.58.59

Niklas Hjalmarsson och Jonas Pettersson i Chicago i torsdags.