Så skulle ett budget-IKO kunna se ut 15/16

Blogg

Skärmavbild 2015-02-09 kl. 22.40.11

Filiph Engsund.

• • •

I tisdagstidningen grottar jag ner mig rejält i IKO:s trubbel i papiret. Lång krönika om hur jag tycker att situationen bör hanteras politiskt och från IKO:s sida + ett skrivbordsförslag hur IKO skulle kunna se ut 15/16.
En av grunderna, ur min synvinkel, är att IKO bjuder till och drar åt svångremmen. En bantad spelarbudget, exempelvis. Det är där det går att spara mest stålar.
Krönikan får ni läsa i tidningen, men lagförslaget kan ni få här.
Dyra pjäser som Zanetti, Blomqvist, Rodman, Caputi, lill-Poulsen och Miettinen är ersatta med lokalt präglade och väldigt mycket billigare lösningar.

Vad tror ni, skulle det här funka?

Jag tror det.

• • •

Så skulle IKO kunna se ut 15/16
MV1: Gasper Kroselj. Går det att behålla – behåll.
MV2: Ludvig Engsund. Ny från Västervik. Konkurrerat ut Daniel Wälitalo och är en av allettans bästa målvakter.
• • •
B1: Emil Kristensen. Tagit kliv i år, kommer ta ytterligare. Potential att vara den förstaback Zanetti inte blev.
B2: Daniel Ljungkvist. Har kontrakt. Kaptenen är hjärtat i den här klubben.
B3: Oscar Engsund. Tar hela tiden kliv och har blivit något av en symbol för IKO. Inte redo för nästa steg än. Mår bra av ett par säsonger till i moderklubben.
B4: Fredrik Styrman. Har kontrakt. Mycket stabil, bra säsong.
B5: Jimmie Jansson. Ny från Västervik. Var en av Timrås ledande backar i höstas, lämnade på grund av att han inte trivdes i Sundsvall, sa han själv. Nu gör han stor allettansuccé i Västervik. Offensiv.
B6: Mattias Nilsson. Ny från Timrå. Allt annat än spektakulär och gör en sådär-säsong i Timrå. Men den kvicke gotlänningen var bra i SHL med Leksand 13/14 och har så smått varit på väg till IKO förut.
B7: Erik Gustafsson. Ny från Västervik. IKO-produkt. Gör det riktigt bra i Västervik.
• • •
C1: Evan McGrath. Har kontrakt. Given första-/andracenter.
C2: Arsi Piispanen. Har kontrakt. Given första-/andracenter.
C3: Victor Svensson. Måste vara hög prio att sajna upp ”Svesse” som gör en mycket fin säsong.
C4: Pierre Gustavsson. Ny från Västervik. Dags att han får chansen i moderklubben. Säker på att han skulle klara sig hur bra som helst.
• • •
F1: Greg Squires. Ska det läggas krut någonstans så är det här. ”Super-Greg” har överträffat alla förväntningar och hänger med i toppen av den allsvenska poängligan. Borde vara högvilt, men jag är inte så säker. Storleken talar emot honom och faktumet att han bara gjort en riktigt bra poängsäsong i Europa. Inte omöjligt att han stannar.
F2: Lukas Ericsson. Efter Squires den viktigaste spelaren att säkra upp. Tillsammans med Ljungkvist spelaren med störst hjärta.
F3: Morten Poulsen. Gör en jättefin säsong. Bidrar med mål och outtröttligt kämpande. En av de första som ska få ett kontrakt.
F4: Joakim Hagelin. Ny från AIK. Får inte till det fullt ut i huvudstaden. Känns som att han hör hemma i Oskarshamn. En nystart skulle kunna bli en succé – både för ”Hagge” och IKO.
F5: Mikael Johansson. Växjölånet har varit strålande under sin tid i IKO. Säkra upp ett helårslån, helst utan att Växjö har möjlighet att kalla hem honom.
F6: Pierre Engvall/Christoffer Ehn. Båda har varit bra under sina IKO-utflykter, i synnerhet Engvall. En – eller båda – på långtidslån likt Jonathan Johnson-dealen förra säsongen vore kanon både för IKO, Frölunda och spelaren.
F7: Filiph Engsund. Ny från Västervik. Oscars tvillingbrorsa har visat att han är en ledande offensiv spelare i ett av landets bästa division 1-lag. Vräker in poäng. Måste få chansen.
F8: Manuel Ågren. Har kontrakt. Bra debutsäsong på seniornivå.
F9: Emil Larsson. Ny från Örebro J20. Micke Larssons pojk har aldrig spelat seniorhockey, men imponerar stort i J20 Elit. Kittlar att plocka hem honom nu. Fyller 19 snart. Tryout?