Gissningslek: Hur kommer IKO att se ut till hösten?

Blogg

Skärmavbild 2015-01-08 kl. 00.35.56

Tjingeling!
Om bara några dagar drar IK Oskarshamn i gång försäsongsträningen. Det lär knappast vara mer än max två femmor på plats, men vi kan ändå kika lite på hur det på ett ungefär skulle kunna se ut.
Nu åker vi.

Mv1 Gasper Kroselj. KLAR
Mv2 Ludvig Engsund, Västervik. Skrivs i IKO, lånas ut till Västervik. Typ.
Mv3 Fredrik Bergvik, Frölunda. Lånas in från Frölunda. Kan nog växla med Engsund om att vara Gasperbackup.
Kommentar: Det kommer att bli tre målvakter. En kommer att lånas ut. Konkret intresse finns för Ludvig. Bergvik är på tapeten.

B1 Daniel Ljungkvist. KLAR
B2 Fredrik Styrman. KLAR
B3 Emil Kristensen. Har intresse på sig. Två SHL-klubbar har hört av sig. Även toppklubbar i allsvenskan lurar i vassen. Given offensiv första- eller andraback om han blir kvar.
B4 Utländsk toppback. Ersätter Zanetti.
B5 Jimmie Jansson, Västervik. Offensivt lagd back som tilltalar både Söderström och Jönsson.
B6 Linus Morin. Om huvudet håller.
B7 Erik Gustafsson, Västervik. Tveksamt om Jönsson satsar på honom. Men alla jag pratat med säger att han skulle klara steget.
Kommentar: Lurigt läge. Min backsida är aningen för offensivt viktad, kanske. Möjligen ska in nån defftuffing typ á la Oscar Engsund. Kanske fjolårsprospektet Mikael Kurki. Kristensen hänger i luften. Lämnar han blir det meckigt för Jönsson. Nån Bibicbror? Per Svensson står utan kontrakt i Uppsala. Är han månne beredd att ta ett år eller två hemmavid?

C1 Arsi Piispanen. KLAR
C2 Victor Svensson. KLAR
C3 Victor Öhman, Modo.
C4 Anders Poulsen.
Kommentar: Enklaste lagdelen. Tre fjärdedelar spikade och Öhman jr på g. Inte mycket att snacka om.

F1 Spetsforward. Troligen utländsk. Lägga en rejäl slant på favvisen Mark Hurtubise? Tony Romano har ju också varit på tapeten tidigare.
F2 Spetsforward. Troligen utländsk. Ska vi dra till med en hejdundrande supervild chansning på François Bouchard? Lär inte kosta många pengar efter sin superduperfiaskosäsong i SSK. Funkade finfint i Ohamn senast.
F3 Spetsforward. Ska vi säga nåt i stil med Joakim Hagelin. ”Hagge” sägs dock trivas lite för bra i Stockholm. Svårt för IKO att matcha drygt två miljoner invånare och en lön på 40 000 pickadoller. Eller varför inte James Sixsmith, som Jönsson ville ha i fjol. Gjorde fiasko i SSK och succé i Asplöven. 18 pinnar på 20 matcher i Happis.
F4 Lukas Ericsson.
F5 Manuel Ågren. KLAR
F6 Emil Berglund, Timrå. Stig H:s barnbarn och Challes son ryktas vara nära IKO.
F7 Filiph Engsund, Västervik. Tryout eller riktigt kontrakt. På något sätt kommer tvillingbrorsan få chansen. Allt annat vore ett litet tjänstefel av Jönsson.
F8 Christoffer Ehn, Frölunda. Nåt kommer det från Sveriges baksida. Inte omöjligt att det handlar om Ehn eller annan (Pierre Engvall).
F9 Kommer fan inte på nån vettig gissning. Typ ett tryout.
Kommentar: En av nio klara. Givetvis omöjligt att sia. Knappt lönt att gissa. Finns tusen och åter tusen alternativ. Från säker källa har jag dock fått till mig att Jönsson letar ”två eller tre spetsar” på forwardssidan. Troligen handlar det om åtminstone en eller ett par utländska spelare. Hört snack om ”en norrman”, men det är så vagt att det knappt är värt att nämna.

Tränare
T1 Fredrik Söderström. KLAR
T2 Det är frågan. Tolvan i taket, Sveriges mest stressade man, vore ju en fantastisk lösning, men det kanske blir svårt att kombinera med 14 timmar/dag på Ahlsell, en hoper kids och en massa annat.
Material Finns namn, men oklart.
Målvaktstränare Robin Danielsson verkar bli kvar.

• • •

Lite notiser:
• Sportchef Jönsson och tränare Jönsson hade en lång sittning på onsdagen. På agendan fanns en sak: Bolla spelarnamn till förbannelse
• Morten Poulsen är inte helt avskriven, men det mesta talar för att det är över i IKO för storebror. Sambon Rikke Bang – norra Europas coolaste namn – har fått jobb hemma i Danmark och Poulsen vill inte lämna besked förrän efter VM.
• Jag vet ju inte säkert, men som jag förstått det talar allt för att Evan McGrath inte kommer tillbaka. Lär inte vara något problem att bryta kontraktet. Han man vunnit poängligan i allsvenskan kan man håva in storkovan längre ner i Europa. IKO skulle få två, tre bra spelare för Evans monsterlön.
Éric Castonguay, som kom tvåa i norska högstaligan, ryktades till IKO en smula för några dagar seda. Jag bollade namnet med Roger Jönsson tidigare i veckan och han tokdementerade att det skulle finnas intresse.
Pierre Gustavsson får tufft att ta en plats med tanke på att centersidan ser ut att vara full. Synd i så fall. Ett tryout vore på sin plats. Jacob Tenemyr vet jag inte hur tankarna går kring.
• Västerviks jättecenter, 198 cm långe Dan Pettersson, borde rimligtvis tilltala Jönsson. Problemet är väl att det sannolikt är fullt på centersidan.
• Bröderna Alhström kittlar efter SSK-fiaskot. Potential för massor av poäng. Bollade även dem med Jönsson och han lät inte helt på. Brukar vara ett tecken på att han är vrålsugen.