Fega inte Craftstaden – Klintorph är värd att chansa på

Blogg

• BK Bore väljer tydligen att spela annandagsderbyt mot Stjärnan på Kjellskulle i Figeholm i stället för på Arena Oskarshamn.

Inte så konstigt kan tyckas, då det ju är deras hemmaplan. Men är det någon match som ska spelas på arenan så är det väl ändå annandagsderbyt. Twittrade om det tidigare i kväll och fick genast flera mejl i den här stilen:

Hej Christian
Läste precis ditt inlägg på twitter angående annandagsbandyn Bore-IFS.
Håller med spelas den på Kjellskulle är det ju fiasko!
Kan säga att jag själv sagt att jag tänkt gå men endast om den spelas på Arena Oskarshamn, så nu blir det ingen bandy för min del. Vet faktiskt fler som sagt detsamma.
Vill inte Bore ha något folk på matchen??

Som sagt. Jag fattar att Bore vill spela hemma, men för bandyns – och därmed sin egen – skull tror jag att det vore bättre att spela i Oskarshamn.

 

• Craftstaden är på jakt efter spets inför slutspurt och kval. Avslöjar i dag att två av Westerviks bästa spelare är på g. Christian Klintorph och Max Ernstsson.

Ernstsson, som leder poängligan i hela division 2-serien, lär snart vara kvar. Annat med Klintorph. Där begär Westervik omkring 20 000 kronor för att släppa den forne SSL-spelaren som skrev på nytt kontrakt bara för tre månader sedan. Inget konstigt med det.

Jag tycker Westervik gör rätt. Kontrakt ska respekteras.

Skriver du på ett kontrakt ska du hålla dig till det, även om det inte handlar om några större pengar (om ens några) i innebandy. Vill någon sedan betala för att värva dig, ja, då är det en helt annan sak.

Jag tycker att Craftstaden ska betala för att få en motiverad Klintorph i laget. Han är känd som en lite strulig spelare. Går sin egen väg. Men otroligt begåvad när han vill. Gjorde 77 (!) poäng för Westervik i den här serien för ett par år sedan till exempel.

20 000 är 20 000, men jag tror knappast att Craftstaden står och faller med en sådan summa. Om inte annat tror jag inte det är svårt att skaffa fram en sponsor som lägger hälften eller allt.

Jag förstår att Robert ”Röding” Nilsson, ny på sportchefsposten, är lite osäker inför situationen. Värvningar inom innebandyn brukar inte kosta något över huvud taget. Här borde styrelsen gå in, sätta ner foten och säga: ”Pengarna finns – kör!”

Det är helt enkelt värt att chansa. Christian Klintorph är helt enkelt lite för bra för att dumsnåla bort. Jag tror knappast att någon lagmoral eller hierarki skulle påverkas negativt. Ty till det är Craftstaden anfört av Adam Waktel ett alldeles för starkt kollektiv.

Tränaren Royne Tvingsell har sagt att det är lite nu eller aldrig om Crafstaden ska gå upp i allsvenskan. Det kanske är att ta i, men det är en lysande chans och ett läge som knappast kommer bli bättre. Du kvalar bara mot lag i din egen serie.

Nä, hosta upp de där slantarna. Det skulle betala sig. Dels genom ännu mer publik, men framför allt sportsligt. Går det åt skogen är det inte hela världen.

Men Christian Klintorph – hållen i rätt tyglar – är en spelare som mycket väl skulle kunna vara tungan på vågen om det ska bli allsvenskan eller inte.