Del 5 – 08-roadtrip 27/1

Blogg

malmen

Så, då var jag framme. Eller framme och framme. Framme på hotellet. Om jag har besvärligt med tågåkandet så är jag desto vassare på tunnelbana. Känner mig som snudd på Anderssonskans Kalle när jag kryssar mellan perrongerna.
Bor för övrigt på favvohotellet Malmen i hjärtat av Södermalm.
Nya Malmen, den enorma baren i hotellets undervåning, är fin. Hängde med Klasse Möllberg där en gång, Han var trevlig. Jag frågade honom vad han gjorde nu för tiden, ”har ju inte sett dig sedan Klasses julkalender och Sällskapsresan”.
Jag är med i ett litet band. Electric Banana Band heter det. Vi spelade faktiskt i dag – inför 10 000 på Skansen”.

Just fan…

• • •

Nåväl, Malmen i all ära, men nu är det hockey som gäller. Ska snart bege mig bort mot Hovet, det är ju inte så långt. Två tunnelbanestationer.

På tal om Hovet. Globenområdet är rätt häftigt numera med Globen, Hovet och Tele 2 Arena inom bara ett par hundra meter. Det är grejer för en arenafetischist som jag.

• • •

Avkräver ni ett AIK-IKO-tips av mig? Okej.

Jag har en bra känsla och tror att IKO fortsätter på den inslagna vägen från i fredags. Det verkar vara harmoniskt, på gränsen till överharmoniskt med tanke på läget, i laget och första halvan av Karlskogamatchen var inget annat än väldigt imponerande.

Frågan är om AIK klarar pressen, på hemmaplan mot en bonnklubb och allt? Jag tvivlar och säger 5–1 till IKO.

Eller så blir det tvärt om.

Nu: Köttbullar på Soldaten Svejk.
Vi får se om det blir något mer inlägg innan matchen, annars ses vi på liveuppdateringen.
Morsning!