Den osannolika statistiken – Craftstaden MÅSTE värva Marcus Jovic

Blogg

Det finns ett problem för Craftstaden när de möter Visby.

Det är inte den knepiga båtresan, inte hotellpriserna på Gotland, inte Visbys powerplay, inte den gotländska dialekten, inte att det är svårt att få bord på Gamla Masters, inte de fåniga frisyrerna, inte maffiga Ica Maxi Arena, inte de kycklinggula dräkterna.

Problemet stavas kort och gott: Marcus Jovic.

Han är ett första klassens spöke för oskarshamnarna.

Visbys spöket Laban-snajper har – håll i er nu – sänkt Craftstaden på exakt samma sätt tre gånger i rad inom loppet av ett år.

Alla tre gångerna har det varit oavgjort i slutet av tredje perioden, alla tre gångerna har Jovic gjort sista målet, alla tre gångerna har just det målet betytt att Visby vunnit med uddamålet och tagit alla tre poängen.

• 18 februari 2017. Craftstaden-Visby 6-7.

Craftstaden har tappat 6-4 till 6-6 i slutminuterna i matchen som var hemmalagets sista kvalhalmstrå. Efter 19.30 kliver Jovic in i handlingen, skickar in 7-6, snor alla tre pinnarna och firar med att kajakpaddla på parketten.

• 28 oktober 2017. Craftstaden–Visby 4-5.

Craftstaden är det bättre laget, känslan är att hemmalaget ska knyta till det där. Då, med drygt sex minuter kvar, trampar Marcus Jovic runt Adam Waktel och hänger in det matchavgörande målet.

• 10 februari 2018. Visby-Craftstaden 7-6.

Craftstaden kämpar sig heroiskt tillbaka från 1-4 och 2-5 i matchen, där en SSL-kvalbiljett finns i potten. Då, efter 17.40, skickar – jepp – Marcus Jovic in 7-6 och skjuter alla tre poängen till Visby.

Ni hajar.

Växjösonen Marcus Jovic, som lämnade Växjölaget Vöikers för Visby 2014, har med ett brutalt slutminutstillvägagångssätt sett till att poängställningen mellan Craftstaden och Visby de tre senaste matcherna är 0-9.

Det kunde lika gärna ha varit 9–0.

Förmodligen är det Jovic som berövar Craftstaden på en kvalbiljett den här våren.

Det finns bara en sak att göra för Craftstadens sportchef Robert Nilsson, om han vill nå ett SSL-kval nästa säsong: ta Marcus Jovic över havet.