Betyg på OAIK-spelarna efter 3-1 mot Eskilsminne

Blogg

Filippos Sachsanidis ++++
Missförstånd vid målet, annars klanderfri och skräckinjagande. Räddade OAIK när det stod och vägde. Grym fotparad i första, klinisk enhandsräddning på närskott i andra.

Bun-Dawda Sowe ++++
Gillar verkligen Bumbi. Eller är det Bundi? Hoppas på Bumbi. Låter fränare. Atletisk, säker med boll. Härlig framspelning till Sonny Karlssons 2-1.

Johan Niklasson  ++++
Har knappt kunnat gå sedan Kristianstadsmatchen. Inte tränat på hela veckan. Det har uppenbarligen gjort farbror gott. Inte en fot fel.

Eric Persson +++
Bra, bortsett från misskommunikationen med Sachsanidis vid 0–1. Jag vet inte vems fel det var så jag skyller på båda.

Mergim Smakolli ++++
Erlingmarks städgumma-stajl kombinerat med bidrag i offensiven. Härlig framspelning till Jägerbrinks 3-1.

Filip Jägerbrink +++++
Det är tur att Oskarshamns AIK har sin kanslist även på planen. Nitade kliniskt dit hörnvarianten till 1-0, punkterade läckert med 3-1 och var kort och gott outstanding på planen. Guldvänsterdojja. Lägstanivån på Jägarn är milt sagt hög.

Emil Dolk  +++

Absolut inget att klaga på. Möjligen vill jag se liiiite mer offensiva räder och initiativ.

Samuel Haglund +++
Ständigt orosmoment med sin vindsnabbhet (snabbaste fotbollsspelaren i Finland på 30 meter någonsin?). Men aningen oklinisk, känns en smula valpig i bland.

Sonny Karlsson ++++
Fasen vad jag gillar att se Sonny – Sveriges enda Balkanättade människa med y-namn? – spela fotboll. Så halt, så lytt, så gnällig, så dryg, så c-h-a-r-m-e-r-a-n-d-e osympatisk (som när Eskilsminnespelaren trodde han skulle få en ursäkt efter att Sonny fäktat honom i ansiktet, men i stället fick en pekfingeruppläxning). Men så får han vittring och då flyttar han murar, gränser och vad man nu kan tänka sig. Vansinnig vackert och uppoffrande 3-1-mål. En absolut nyckel för OAIK som gillar att lyfta på en target. Hur allvarlig är skadan?

Chris Mbamba +++
Bästa insatsen hittills. Kreativ utan att få dit pricken över i:et. Gott lovande insats av Port Vale-förvärvet.

William Kvist +++
Känner att jag har blivit lite väl kräsen när det kommer till Kvist. Superhörnassist till 1-1 och allmänt pigg och alert, men jag förväntar mig mer av spelaren med division 1 södras högsta högstanivå.

Anton Agebjörn +++
Piggt inhopp efter skadan. Användbar överallt. Är han inte vänsterback, så kan han jobba som nia, kötta på mitten, fylla vatten eller köra ismaskin. Tror Stahre är mer än nöjd över att ha Agebjörn tillbaka.